bullsofcrown@gmail.com

© 1999 Bulls of Crown


Sinds 1999


!!!HOME OF THE REAL BULLY TYPE!!!

© 1999 BULLS OF CROWN                      SINDS 1999                BULLSOFCROWN@GMAIL.COM

                                                                   OVER ONS


Wij van de Bulls of Crown kennel zijn begonnen met fokken (hobby) van Amerikaanse Bulldoggen sinds 1999 (alleen met volledig geteste ouderdieren die getest zijn op erfelijke afwijkingen) en we fokken Franse Bulldoggen sinds 2006 (ook alleen met volledig geteste ouderdieren die getest zijn op erfelijke afwijkingen) en we zijn wereldwijd bekend…


We hebben 5 Amerikaanse Bulldoggen waarvan 1 bejaarde teef en fokken alleen nog maar op aanvraag (als de wachtlijst redelijk vol is anders geen Amerikaanse Bulldog pups ) en de Franse Bulldoggen 2 a 3 nestjes per jaar. We doen dit met veel liefde! Onze honden zijn een deel van ons gezin. We doen dit met veel liefde! Onze honden zijn een deel van ons gezin.


In de loop der jaren hebben we veel ervaring opgedaan en een wereldwijde reputatie opgebouwd op het het gebied van gezondheid en betrouwbaarheid.

Wij hebben al puppies verkocht aan Aruba, Argentinië, Frankrijk, Finland, België, Curacao, Noorwegen, Spanje, Canada, Zweden, Roemenië, USA, Hawaï, UK, Turkije, Australië, Portugal, Hongarije, Bonaire, Zwitserland, Rusland. New Zealand, Birma, Slowakije, Finland, China, Zuid-Afrika, Zweden, Canada, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Slowakije...


In 2011 hebben wij een boerderij gekocht in Hongarije waar wij per Februari 2014 permanent zijn gaan wonen! Pups exporteren naar Nederland is geen enkel probleem en daar zijn wel onkosten aan verbonden . Voor meer info klik hier


Helaas is onze wereldberoemde reu Bulls of Crown,s Doughboy of Freestyle (USA import) in 2011 op ruim 7 jarige leeftijd aan kanker overleden (niet erfelijke vorm).

Hij was een unieke extreme bully reu, met een zeldzame bloedlijn en een prachtig uiterlijk, een Amerikaanse Bulldog die je gezien moest hebben!
Wij hadden gelukkig als aandenken aan R.I.P Doughboy onze eigen gefokte bully reu Kampioen Bulls of Crown,s Grave Digger, uit een dubbel Doughboy combinatie, een unieke zeer gespierde bully reu die volledig getest was en voldeed aan alle gezondheids eisen en daarbij had hij zich op vele shows in Europa al bewezen!!!

Maar ook Greefje zoals wij hem noemde werd ons ontnomen en is op 3,5 jarige leeftijd  overleden als gevolg van Babesiosis (tekenkoorts)(beet van een besmette teek)

Gelukkig hadden we bij Maarten Kappen in Eersel sperma van Grave Digger laten afnemen en in laten vriezen en hieruit is onze Grave-Digger Junior geboren!!!
Ook een prachtige reu die super in elkaar zit en voldoet aan al onze strenge gezondheids eisen en hij vererft super mooie grove pups met uitmuntende karakters!


Wij fokken uitsluitend gezinshonden die op groeien in huiselijke kring samen met onze kinderen en andere honden en daardoor goed gesocialiseerd en kind vriendelijk zijn…..

Tevens zijn al onze honden waarmee wij fokken getest op de volgende erfelijke afwijkingen:

 

Heupdysplasie(HD),
Elleboogdysplasie(ED)

Canine Ceroid Lipofuscinosis(NCL) (ernstige neurologische aandoening)

Ichthyosis (erfelijke huidziekte)

En in het bezit van een DNA certificaat
(Sinds November 2015 zijn we ook begonnen met testen op Spondylose (een aandoening aan de wervelkolom)

 

1.Wij fokken alleen met honden die HD A of B heupen hebben!!!

 

HD A (1,2) = vrij

HD B (1,2) = geringe veranderingen waar nog geen directe betekenis kan worden toegekend = vrij

HD C (1,2) = lichte HD (onacceptabel)

HD D (1,2) = duidelijk HD (onacceptabel)

HD E (1,2) = zeer ernstige vorm van HD (onacceptabel)

 

2.Wij fokken alleen met ED vrije honden dus geen enkele vorm van ED(zie onder) zal in ons fokprogramma Gebruikt worden!

 

ED-1 = Geringe osteo(arthrose)
ED-2 = Middelmatige osteo(arthrose)
ED-3 = Ernstige osteo(arthrose)
ED-4= Zeer ernstige mate van osteo(arthrose)

 

3. Wij fokken alleen met NCL vrije ouderdieren!


3. Wij fokken alleen met Ichthyosis vrije ouderdieren!

 

Meer uitleg over de erfelijke afwijkingen en het DNA cetificaat klik hier

Amerikaanse Bulldog kennel "Bulls of Crown"

We wonen in Hongarije (voorheen in Nederland)

We fokken Amerikaanse Bulldoggen sinds 1999

www.bullsofcrown.com