© 2006 Bulls of Crown


SINDS 2006

french.bulldogs.boc@gmail.com

                                             Pup reserveren


We hebben een vaste prijs voor onze pups en daar valt niet over te onderhandelen !!! Ook verkopen we geen pups op afbetaling! (Het is een levend wezen en geen ding) !!!


De pups verkopen we allemaal voor dezelfde prijs 1850 Euro ongeacht naar welk land ze gaan! Het fokken is en blijft een hobby en wij hopen mensen gelukkig te kunnen maken met een gezonde pup uit volledig geteste ouders!!!


Wij verkopen onze pups niet in Hongarije!


*Wij moeten de pups die naar Nederland en België gaan 15 weken aanhouden en naar Amerika 4 maanden Er zijn ook nog landen die hun eigen verschillende eisen hebben.

De eerste 10 tot 14 dagen bestaat voornamelijk uit eten, slapen en groeien dus alleen de deken waar ze op slapen moet elke dag verschoont worden. We laten ze dan ook zoveel mogelijk met rust.

Elke dag maken we de pupbak schoon en leggen er een lekker schoon zacht kleed in en dan gaan ze weer lekker onder de warmte lamp liggen met de buikjes de lucht in of ze drinken eerst nog even een slokje bij mama.


Er zijn fokkers die de pups elke dag wegen en dat deden wij vroeger ook maar als je genoeg ervaring hebt is dat niet meer nodig. Als ze lekkere volle buikjes hebben en ze zijn tevreden laat ze dan lekker slapen dat is voor de pup beter, probeer een beetje bij de natuur de blijven. Alleen als we het niet vertrouwen en vermoeden dat de pups niet genoeg melk binnen krijgen of dat we vermoeden dat er wat anders aan de hand is dan wegen we ze wel maar als je genoeg ervaring hebt merk je dat snel (uiteraard houden we de pups heel goed in de gaten) Als we een slecht gevoel hebben dan gaan we meteen naar de dierenarts (dag en nacht), wij gaan niet zitten afwachten.

Een goede moeder weet zelf wanneer ze moet voeden en draait ook bij elke voeding automatisch op haar andere zij, na het drinken gaat ze de buikjes en de kontjes van de pups wassen zodat ze zich gaan ontlaten en de boel goed doorloopt.

Sommige moeders moeten bij een eerste nest even wennen en geef ze de tijd en leg de pups aan zodat ze kunnen drinken en de moeder er aan gewend raakt. Laat daarna de kontjes en buikjes zien en beloon haar als ze gaat likken, meestal komt het dan vanzelf wel goed.(Wij hebben dit zelf met de Franse Bulldoggen nog nooit meegemaakt)

Mocht het zo zijn dat ze niet veranderd en de pups maar niets vind en er totaal niets van wilt weten na alle tijd die je er in hebt gestoken dan is ze niet geschikt voor de fok, in de natuur zouden de pups het niet redden. Maar als huishond zal ze zeker een maatje zijn voor het leven. Wel is het belangrijk de pups meteen te gaan bijvoeren met speciale vervangende moedermelk, te koop bij de dierenwinkel en dierenartsen (het is verstandig om dit voor de bevalling in huis te hebben)


Tussen de 3 en 4 weken oud beginnen we met het voeren van vlees *Real Nature Wilderness True Country Junior*

Kip met Zalm (95% PUUR VLEES!!!)

Optimaal afgestemd op de behoeften van 'kleine wolven

Oorspronkelijke voeding naar het voorbeeld van de wolf en dat eten ze vrij snel en ze drinken uiteraard nog bij de moeder

Voor meer uitgebreide informatie over het voer wat we geven, grootbrengen van onze pups en socialisatie KLIK HIER


Dan begint ook de tijd van plasjes en poepjes ruimen. Goede moeders zullen alles lang schoonhouden maar dan nog moet je het zelf regelmatig dweilen. Hygiëne is uiterst belangrijk!!!


*De inprentingsfase (3 tot 5 weken)daar heb je bij een Franse Bulldog pup ook nog niet zoveel werk aan, ze zijn makkelijk. Je neemt ze vaker op schoot en knuffelt lekker met ze (heerlijk), ze spelen met elkaar, met mama en met speeltjes, je leert ze zelfstandig eten, spelen buiten de pupbak en je zorgt met behulp van karton dat ze met 5 weken zo goed als zindelijk zijn. En uiteraard spelen ze graag met de visite en of het nu volwassen zijn of kinderen, ze vinden het beide prachtig, het zit gewoon in het karakter dus je hoeft ze niet overal mee naar toe te slepen

*Als ze 5 weken oud zijn hebben ze een puppet in hun nek gehad en mogen ze mee naar buiten spelen even een paar dagen in de pupren en als ze daaraan gewend zijn mogen ze met deFranse Bulldoggen in het gras spelen en dat is groot feest.

Bij ons rijd altijd wel regelmatig tot een bepaalde tijd vracht verkeer, tractoren, bus, auto’s af en toe een motor, ze horen koeien, paard en wagen, ze kijken nergens meer van op.
Het is wel heerlijk in het gras te liggen zodat ze lekker op je kunnen klimmen en daarna lekker bij je kunnen liggen

Met 6 weken krijgen ze hun eerste inenting en microchip (de dierenarts komt alle inentingen inclusief microchip bij ons thuis doen i.v.m ziektes in dierenarts praktijken waar toch dagelijks zieke honden komen. (Het kost wel een stuk meer maar is veel veiliger voor de pups) Tevens worden de pups uitvoerig nagekeken of ze gezond zijn.


Nog meer informatie over de verschillende fases van de pup kunt u hier lezen KLIK HIER


*Pas vanaf 8 weken hebben* ze volledig aandacht nodig en dan komt de zware tijd er echt aan en moeten ze echt met alles kennis maken (optimale socialisatie) dan lopen ze ook bij de Franse Bulldoggen en Amerikaanse Bulldoggen waar ze een hoop van leren dus grote honden zijn ze volledig gewend als ze hier weg gaan.

Het is zo leuk om te zien dat ze touw trekken, zo een klein ding tegen een grote bull maar de broertjes en zusjes komen dan ook even helpen, daar geniet je zo van. Ze ontdekken zoveel in een korte tijd en vinden alles leuk en zijn nergens bang voor.

Ook moeten ze aan de riem leren lopen en dat is in het begin nog een hele klus.

De socialisatie die normaal bij de nieuwe eigenaar plaats vind dat moet je met de wet dat ze zolang moeten blijven zelf in handen nemen, het is zwaar maar het heeft ook zoveel leuke kanten waar we volop van genieten.

Als ze hier weg gaan zijn ze zindelijk, lopen netjes aan de riem, zijn nergens bang voor dus alles gewend en willen dolgraag geknuffeld worden. Ze geven liefde en verwachten het ook terug. Ze liggen graag op schoot en zijn heel mens gericht.


Kosten uitleg aanschaf prijs

1.Voor de fokker zijn er veel kosten voordat de eerste pup geboren is . Daarnaast zijn er ook financiële risico’s aan het fokken verbonden en ook deze moeten afgedekt zijn!

2.Al onze honden worden volledig getest op erfelijke afwijkingen voordat er mee gefokt word. Bij de specialist d.m.v Röntgenfoto’s rug, heupen, knieën en uitgebreide uiterlijke screening en op andere erfelijke afwijkingen met wangslijm (DNA) en ze hebben allemaal een MyDogDNA profiel. Voor overzicht testen KLIK HIER en deze testen kosten allemaal veel geld en zodra er nieuwe testen uit komen die belangrijk zijn voor het ras staan wij vooraan om te testen.

Onze honden gaan niet door een scan (CT of MRI)een soort tunnel waar ze onder narcose en vast gebonden doorheen moeten KLIK HIER. Uiteraard is er een uitzondering als er iets te zien is op de röntgenfoto’s wat we niet vertrouwen maar als de röntgenfoto’s goed zijn is dat bij een gezonde Franse Bulldog onnodig.   

We hebben het een keer mee gemaakt met een reu van ons die een ongeluk had gehad en dit was de beste keuze om te zien waar er schade was aangericht  maar het was verschrikkelijk om te zien en sommige fokkers doen het om hun onderzoek lijstje langer te maken om meer mensen te trekken terwijl het totaal onnodig is!

3.Hogere energie- en waterverbruik kosten hebben. De ruimte waar de pups liggen zal immers goed verwarmd moeten worden.

4.Werpkist voor moeder en pups.

5.Keuring of de hond geschikt is voor de fok (verplicht)

6.Echo om te kijken of de teef zwanger is

7.Warmte lamp (staat dag en nacht aan)

8.Geboorte (handdoeken, slijmzuiger, pyton, e.d.)

9.Dekking reu kosten (wij moeten altijd naar het buitenland voor nieuw bloed) dus er moet ver gereisd

10.Bezine, overnachtig en eten 2 nachten voor een dekking.

11.Eventele keizersnede incl een uur heen en een uur terug rijden.

12.Aanschaf stambomen (moet in Hongarije eerst aangevraagd worden voordat je de export stambomen kan aanvragen)

13.Aanschaf export stambomen (standaard stamboom insturen dan krijg je nieuwe stambomen met export er op)

14.Rasvereniging lid

15.Inenting en ontworming van de moederhond en de pups.

16.Inrichting van het verblijf van de moederhond en haar pups.

17.Verzorging en voeding van de moederhond en de pupjes.

18.De pups worden allemaal gechipt, 3x ingeent en met 12 weken ook Rabies.

19.Pups krijgen allemaal een officieel Europees paspoort (kosten in Hongarije 25 Euro per stuk)

20.Schookmaak en ontsmettings middelen

21.Dekens werpkist

22.Elke dag dekens uit de werpkist wassen

23.48 uur klaar staan voor moeder en pups

E.d.

Al met al zien we dat er heel wat komt kijken bij het verantwoord fokken van een rashond, ook financieel.


Wij verkopen onze pups NIET aan iedereen!

We houden heel erg van onze pups en willen niet dat ze in verkeerde handen terecht komen !!!


Bent u op zoek naar een hond voor de fok dan kunt u het best een pup kopen van een ervaren fokker die al jaren fokt en het ras en zijn gebreken door en door kent. Zij kennen hun bloedlijnen (of een groot deel van de bloedlijnen) en kunnen u er alles over vertellen.

Koop uw pup alleen bij een fokker die de honden test op erfelijke afwijkingen zoals beschreven op onze website.


We hebben alle gezondheid resultaten van onze honden van de specialist op papier en uiteraard kunt u een kopie krijgen van deze uitslagen. (het is erg belangrijk om te hebben als u gaat fokken)


Het merk wat wij onze volwassen honden voeren heet Canun (supremus) en is van super kwaliteit en komt uit Spanje en is voorzien van natuurlijke antioxidanten en alleen natuurlijke bestanddelen.


-Gezond hart

-Goede spijsvertering

-Sterke botten

-Gezonde vacht


Onze honden krijgen daarbij nog extra olie (omega 3 en 6), extra, glucosamine, chondroitine, MSM, collageen en vitamine C.


Ook krijgen ze genoeg beweging, veel liefde en aandacht, we hebben zoveel ruimte, het is een paradijs voor elke hond hier en met mooi weer zijn ze het liefst buiten maar bij slecht weer liggen ze lekker met zijn allen binnen op hun kleed voor de kachel.

 

Onze pups groeien op in huiselijke kring (optimale socialisatie) en we hebben veel ruimte buiten en het is de bedoeling om in 2018 de overdekte honden speeltuin klaar te hebben.


Wij werken met een wachtlijst dus als u geïnteresseerd bent in een van onze nestjes dan kunt u zich op de wachtlijst laten plaatsen.

LET OP!!!!!!!

Wij vragen “als de pups 2 weken oud zijn”een reservering's aanbetaling van € 200!  

Pas na de aanbetaling van 200 Euro is uw reservering definitief.

***Er vind geen restitutie van de aanbetaling plaats***


                                        ***NIEUW***

Gezien wij in Hongarije wonen en u zou graag willen zien hoe wij leven en de honden en de pups in het echt willen zien dan bieden wij u het volgende aan:


   ***Een overnachting in een luxe wellness hotel inclusief ontbijt voor 2 personen***

  ***En 's avonds nemen u mee uit eten in een gezellig sfeervol Hongaars restaurant***


Voorwaarde: Dat u de pup met 2 weken gereserveerd heeft en de aanbetaling binnen isOok wij kijken er erg naar uit om u te ontmoeten en onze kanjers te laten zien!


Bulls of Crown’s kennel

Een hobby wat ontstaan is uit liefde voor het prachtige vrolijke ras! (clown onder de honden rassen)

        


                           

                                                   Real love ♥ ♥ ♥