© 2006 Bulls of Crown


SINDS 2006

french.bulldogs.boc@gmail.com

Dit stuk onderstaande stuk is belangrijk voor kopers maar ook voor fokkers (vertrouwen is in beide gevallen een heel belangrijk punt)


Wij hebben geen contact meer met Chantal (Hawbucks Franse Bulldog kennel) en Linda (van de LoveBoat Franse Bulldog kennel) omdat deze fokkers mijn vertrouwen hebben geschaad en onze gezonde lijnen kapot maken!!! (De uitleg waarom staat op deze pagina duidelijk vermeld)
Ze weten het beide ook goed te brengen en hebben hun woordje klaar, Linda is het overal met Chantal eens en verdedigd haar op alle punten.


Chantal en Linda zijn uit de FCI vertrokken en overgestapt naar een "look a like" Frencies club in Oostenrijk, waar alle kleuren welkom zijn.


Ook heeft Linda (van de LoveBoat Franse Bulldog kennel) haar reu (Bulls of Crown Ethan aka Marley) die ze als pup bij ons gekocht heeft gecombineerd met haar blue/fawn teefje.


Chantal gaat een blauw / witte reu gebruiken voor een puur Franse Bulldog teefje (Bulls of Crown's Enchilada aka Yara) die ze als pup van ons heeft gekocht. De reu  die ziet er uit als een mini pitbull met staande oren maar er kan ook een ras zijn wat er naast heeft gelegen. Kortom het overduidelijk dat het geen Franse Bulldog is en deze reu wilt ze op een pure Franse Bulldog teef gebruiken die ze als pup  bij ons gekocht heeft en die uit uitmuntende gezonde geteste lijnen komt met vers import bloed.
(ik wil er even bij vermelden dat ik vroeger altijd een pitbull heb gehad vandaar dat het uiterlijk zo herkenbaar is en een pitbull heb je nog steeds in alle kleuren en maten)


                                                           Foto reu:
                                             
Ik heb de kleur van de reu in een oude stijl veranderd zodat de contouren van deze hond duidelijk zichtbaar zijn. (groot, rug klopt niet, veelte hoog op de poten, langste staart en neus van een pitbull)


***Beide Chantal en Linda waren zo tegen niet erkende kleuren en Fransen Bulldoggen zonder een FCI stamboom daar waren ze heel duidelijk in! En de hoge prijzen die fokkers vroegen vonden ze belachelijk!!! Maar ze waren wel gericht op gezond fokken en alles laten testen wat ons toen natuurlijk ontzettend aantrok. Maar achteraf wel met het doel er zoveel mogelijk geld aan te verdienen met kruisen met “look-a-likes” (niet erkende kleuren) en deze pups krijgen ook geen FCI stambomen omdat die alleen zuivere Franse Bulldoggen registreren***


Mondeling is dus niets waard daarom zullen de afspraken in ons nieuwe contract worden vermeld!!!


(Ik heb 12 jaar aan deze lijn gewerkt en er veel geld in geïnvesteerd met testen op gezondheid en importeren van nieuw bloed met FCI erkende kleuren)


Zo als ik al aangaf gaat Chantal deze bovenstaande blauw/witte reu gebruiken (geen erkende FCI kleur en zonder FCI stamboom omdat de FCI alleen rashonden accepteert)  Deze reu is bij het laboratorium “FERAGEN” op slechts drie generaties getest en de uitslag is zuivere Franse Bulldog. Maar ze vertellen er niet bij dat het laboratorium niet kan testen wat voor soort rassen daarvoor zijn  ingefokt voor de 3 generaties dus wat daar achter zit is voor hun ook een vraag teken. (deze testen bestaan nog niet)
Met dit kruisen gaan ook de gewenste uiterlijke en karaktereigenschappen  verloren en je haalt ook nieuwe vreemde ziektes (erfelijke afwijkingen) binnen.

We hebben een e-mail gestuurd naar “FERAGEN (laboratorium voor genetische veterinaire diagnostiek) in Duitsland en naar het Van Haeringen-Laboratorium in Nederland.

Beiden hebben eerlijk mijn mail beantwoord en alles uitgelegd:

Stukje uit de mail van het “Dr. van Haeringen Laboratorium” (de mail is bij mij opvraagbaar)


Lees hier reactie “Dr. van Haeringen Laboratorium” :
*Daarnaast wordt regelmatig gevraagd of een hond Raszuiver is. Dit is echter geen definitie die op basis van een DNA-test met een hoge betrouwbaarheid vastgesteld kan worden. Indien uitvoerbaar, levert een dergelijke DNA-test voor de bepaling niet meer op dan een indicatie van de raszuiverheid. Het is aan een rasvereniging of stamboekorganisatie om het beleid te bepalen met betrekking tot raszuiverheid. Een DNA-test kan daarbij in het gunstigste geval niet meer bieden dan een indicatie*


Stukje uit de mail van het “FERAGEN” Labor für genetische Veterinärdiagnostik” (mail is bij mij opvraagbaar)


Lees hier reactie “FERAGEN” Labor für genetische Veterinärdiagnostik” :

*Within the last 3 generations there is no hint for an AmStaff or another breed in the ancestry of the dog. As already mentioned at the moment it is not possible to look back more than 3 generations. So we cannot say what happened before*


Vertaling : *In de laatste 3 generaties is er geen aanwijzing voor een AmStaff of een ander ras in de afstamming van de hond. Zoals reeds vermeld op dit moment is het niet mogelijk om meer dan 3 generaties terug te kijken. Dus we kunnen niet zeggen wat er daarvoor gebeurd is*


Als je bijvoorbeeld een Pitbull met een Franse Bulldog kruist en vervolgens uit elke combinatie met de franse Bulldog een pup houd en en weer kruist met de Franse Bulldog dan vind je uiteindelijk niets meer terug van de pitbull in de bloedlijn.

En 2250 voor een puppy die je kunt zien dat de vader niet ras zuiver is (en in dit geval ook geen FCI-stamboom heeft)

Dit soort fokkers fokken  “look-a-likes”  dat houd in dat je een hond fokt wat lijkt op een rashond zonder stamboom

Chantal en Linda doen beide ook beide onnodige dubbele testen omdat het lijstje van de gezondheid testen dan langer lijkt maar de koper moet ze betalen omdat ze bij de prijs zijn inbegrepen.


Linda en Chantal hebben beide een aparte mail gestuurd waar in staat dat ik alles moet verwijderen en dreigen met juridische stappen omdat beide beweren dat dit leugens zijn. Hoe kunnen het leugens zijn terwijl ze het zelf overal vermeld hebben? (Facebook & website)

Ik hou van eerlijkheid en vertrouwen. Ik zou mezelf niet mogen uiten op mijn eigen website met de waarheid?


Klik hier meer voor informatie over “look-a-likes”

Wij zijn dierenliefhebbers in hart en nieren en het fokken van de honden is al 18 jaar een hobby en voor de duidelijkheid het zal ook altijd een hobby blijven.

Ik Edwin heb altijd een goede baan gehad in Nederland maar merendeel van het geld ging naar de honden. (We hadden in Nederland een goede ervaren hulp)

We zijn naar Hongarije verhuist wegens de ziekte van mijn vrouw Daphne (ruimte, rust, natuur)

Daphne heeft medicijnen die ze haar hele leven moet slikken, zonder deze medicijnen kan ze niet leven.
Hierdoor kwam er altijd al veel werk op mijn schouders terecht maar sinds we in Hongarije wonen is er veel meer rust in ons leven gekomen en de honden leven in een paradijs en daar genieten we volop van.

***Wij hebben ons eigen maandelijkse inkomen dus wij leven niet van de honden***Ook dit wil ik even kwijt wat betreft vertrouwen want dit zit ons echt dwars:

We hebben ook twee jaar geleden een ongegronde onbewuste fout gemaakt.

We hebben een rode Franse Bulldog reu uit Duitsland gebruikt die op vele erfelijke afwijkingen is getest (inclusief rug / nek, allergieën, patellaluxatie, kortom echt super uitslagen en in de rug/nek geen een verkeerde wervel !!!)
(Alle uitslagen heb ik in het Duits op mijn pc staan)

Leuke combinatie voor onze Chaya, om wat grovere puppy's te krijgen (Chaya is een hybride type)

De broer van de Franse bulldog reu woond hier in Hongarije bij ons in de buurt, maar hij is niet getest.

Dus we geven de voorkeur aan 14 uur rijden voor een geteste hond die bij onze Chaya past.

We hadden een mooi nest en ze zagen er gezond uit.

Ze hadden allemaal goede eigenaren gevonden, dus we waren tevreden.


Maar later ontvingen we een bericht van een pup uit deze bewuste combinatie met ademhalingsproblemen. We zijn vreselijk geschrokken.

Dit hadden we nog nooit meegemaakt met onze eigen gefokte puppy’s maar wel met 2 import Franse Bulldoggen dus we kenden dit heel goed.

En dan was er weer één met hetzelfde probleem en wij sturen iedereen altijd naar Sleeuwijk (buldogspecialist)

De helft van de pups uit dit bewuste nest had teveel lange gehemelte (alleen de luchtpijp grote was gelukkig goed)

We waren zo verdrietig en we zijn altijd open en eerlijk.

We waren heel boos omdat de fokker had gelogen over de slechte luchtwegen van de reu want dat is erfelijk en deze arme puppy’s moesten een operatie ondergaan, de lange verhemeltes moesten ingekort worden.

We waren ook eerlijk met de puppykopers en ondersteunden ze zoveel mogelijk, zowel emotioneel als financieel.

De eigenaar van de Franse bulldog reu die we gebruikt hadden  zei dat hij te dik en uit vorm was maar dat was dus duidelijk gelogen.

Dit gebeurt nooit meer, we voelden ons erg schuldig, we vertrouwden de eigenaar, omdat de hond werd getest op zoveel genetische defecten.
Maar nu moet elke reu die we gebruiken een keelinspectie ondergaan voordat er mee gefokt wordt want dit willen we nooit meer meemaken!


Tot dusverre zijn we zeer tevreden (buiten het nest waarover ik schreef)

Maar ik zal nooit zeggen dat ik nooit een ongezonde hond fok, het is nog steeds de natuur die ook meespeelt.

We hebben nooit erfelijke problemen gehad met onze eigen lijnen( onze lijnen zijn gezond en sterk)

Wereldwijd hebben we veel aanvragen voor gezonde Franse buldoggen met een FCI-stamboom.

En je merkt duidelijk dat er steeds meer FCI fokkers bij komen die op gezondheid willen fokken. Het is ook niet dat alle fokkers over een kam geschoren moeten worden.
Er zijn genoeg fokkers die onbewust denken dat ze goed bezig zijn en niet beter weten maar die nu nadenken ben ik wel goed bezig? En vragen wat ze allemaal kunnen doen om gezonder te fokken en ja daar ben ik trots op en als al die fokkers alleen nog maar met gezonde honden fokken hebben we steeds meer gezond bloed voor handen om mee te fokken.

Hier in Hongarije moeten alle honden worden gekeurd voordat je er mee mag fokken. Als ze niet goed gekeurd zijn, krijg je geen FCI-stamboom.


Franse Bulldog kennel “ Bulls of Crown”