© 2006 Bulls of Crown


SINDS 2006

french.bulldogs.boc@gmail.com

Gezondheid (erfelijke) aandoeningen Franse Bulldoggen


Helaas komen er bij de Franse Bulldog nogal wat gezondheidsproblemen voor. Op deze pagina zal ik proberen om er wat meer over te vertellen. Om het overzichtelijk te houden heb ik de gezondheidsproblemen ingedeeld in tabbladen.

Door deze gezondheidsproblemen is maar een klein deel van de Franse Bulldogs geschikt om mee te fokken. De lange lijst aan tabbladen laat de noodzaak aan uitgebreid gezondheidsonderzoek goed zien. De gezondheidsonderzoeken is iets waar wij veel waarde aan hechten.

Helaas zijn er nog steeds veel mensen die een nestje 'voor de leuk' doen. Zonder enige voorkennis zoeken ze een reu die er leuk uit ziet, en laten haar dekken. Van testen is vaak geen sprake, niet van de teef maar ook niet bij de reu. Als u naar deze lijst kijkt begrijpt u vast dat dat vaak niet de gezondste bulletjes zullen worden. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, of mensen die gewoon heel veel geluk hebben. Als u op zoek bent naar een Franse Bulldog, laat u dan goed informeren. Vraag aan de fokker wat hij of zij doet om problemen te voorkomen. Een jaarlijkse check up van een dierenarts is niet voldoende om een dier fokgeschikt te verklaren! Een goede fokker kan uitslagen van gezondheidsonderzoeken aan u overleggen. Ook zal een goede fokker u levenslang bijstaan bij eventuele vragen of problemen, en zorgt ervoor dat deze netjes worden opgelost.

Welke gezondheidsonderzoeken wij doen kunt u hier lezen onze gezondheid testen  en wat het allemaal inhoud word hier uitgebreid uitgelegd.