© 2006 Bulls of Crown


SINDS 2006

french.bulldogs.boc@gmail.com

                                    


                 ***”Look-a-Likes” Geen FCI erkende kleuren ***


WAT ZIJN “LOOK-A-LIKES?

In dit geval zijn het honden die lijken op een Franse Bulldog maar het niet zijn en ze bestaan in diversen kleuren die niet FCI erkend zijn (WERELDWIJD). Deze kunnen omvatten; Effen zwart, Blauw, Blauw gestroomd, Blue-fawn, Blauw bont, Muisgrijs, black en Tan, Blue  en Tan, Chocolade, Chocolade fawn, Chocolade bont, Chocolade leverl, Lilac en Lilac en Tan etc.

In principe zijn geen DILUTE-kleuren ooit geaccepteerd als onderdeel van de Franse Bulldog Ras-standaard. Ongeacht de informatie die daar wordt verspreid, is er geen officiële Franse Bulldog-standaard die deze kleuren als wenselijk accepteert.

Deze kleuren worden ook wel FAD kleuren genoemd! De meeste fad-kleuren zijn het resultaat van kruisen met verschillende andere rassen, dus het zijn GEEN Franse Bulldogs maar kruisingen met andere rassen in de bloedlijn!


Een nieuwe en alarmerende kleurentrend die de Franse Bulldog trof, is de kleur Merle - de kleur of het patroon Merle heeft nooit bestaan ​​in het Franse Bulldog ras en kan van nature NIET voorkomen. Ook deze “LOOK-A-LIKES” Franse Bulldoggen zijn kruisingen waar een ander ras in is geïntroduceerd om het Merle-gen binnen te brengen. Honden die homozygoot zijn (die twee kopieën dragen) voor het M-gen lopen het risico te lijden aan catastrofale gezondheidsproblemen. Oogafwijkingen zoals Micropthalmia - klein en vervormd oog of ogen, anophthalmia - ontbrekende ogen of ogen, Starburst Pupil (Coloboma), Excentrieke pupil (Wandering Eye) en helaas, doofheid is ook gekoppeld aan de verdubbeling van het M-gen. Aangezien het ras al doofheid als probleem heeft - meestal geassocieerd met extreme pieds, voegt u het merle-gen toe en dit probleem kan enorm zijn. Oogafwijkingen in een ras dat al prominente ogen heeft, is nog een ramp te wachten - dubbele merles met defecte irissen en zicht problemen betekent beschadigde ogen en gradaties van blindheid.


2013 Persbericht voor de UK Kennel Club

“Op verzoek van de Franse Bulldog ras clubs, de Kennel Club heeft ermee ingestemd dat het niet langer de registratie van een Merle Franse Bulldogs accepteert vanaf 1 januari 2013. De vachtkleur in de Franse Bulldog is complex omdat een reeks kleuren aanvaardbaar is. Merle-patronen - plekken met lichtere kleuring die in de vacht verschijnen - is het resultaat van het M-gen bij de hond. Er zijn twee allelen van dit gen: M (Merle) en m (niet-merle), waarbij de merle (M) dominant is voor niet-merle (m). In sommige rassen wordt het effect van het M-gen blotje genoemd. Helaas zijn de effecten van het merle-allel (M) niet beperkt tot pattering van vachten en is het bekend dat er een verhoogd risico is op een verminderd gehoor en gezichtsvermogen, met name bij honden die homozygoot zijn voor M (honden die twee kopieën van het M-allel). Bovendien is de merle-kleur geen natuurlijke kleur in dit ras, en daarom heeft de Algemene Commissie van de Kennel Club ermee ingestemd dat het vanaf die datum niet langer de registratie van merle-Franse Bulldog-puppy's accepteert "


* Houd de Franse Bulldog real, puur en gezond met zijn prachtige unieke kenmerken en karakter trekken!!! *


KLIK HIER VOOR FOTO'S VAN FRANSE BULDOGGEN LOOK-A-LIKES/FAD-KLEUREN